Pemenang EuroMillions 7M Menderma Jackpot kepada Badan Amal Alam Sekitar
Toto

Pemenang EuroMillions $217M Menderma Jackpot kepada Badan Amal Alam Sekitar

Pemenang loteri EuroMillions baru-baru ini menjaringkan salah satu hadiah terbesar yang mungkin. Tetapi daripada membelanjakan wang untuk kapal layar, rumah agam dan pakaian mewah, dia memberikan sebahagian besar https://startupmeme.com kekayaannya untuk menyelamatkan planet ini.

Tiket EuroMillions
Orang yang tidak dikenali mengisi tiket lotto. Menang besar adalah impian bagi kebanyakan pemain, tetapi seorang pemenang bertuah memutuskan untuk mendermakan kekayaannya untuk menyelamatkan planet ini. (Imej: Getty Images)
Seorang lelaki Perancis mencecahnya dengan hebat dalam seri EuroMillions baru-baru ini, menurut media Sepanyol La Vanguardia . Dia boleh membeli https://gifetgif.com/ sebuah chateau di Riviera Perancis yang menghadap ke Mediterranean atau pun ladang anggur di Bordeaux. Dia pergi ke laluan yang sama sekali berbeza.

Cabutan bertuah berlaku pada 11 Dis. 2020, walaupun butiran baru-baru ini muncul. Lelaki itu, yang dikenali sebagai “Lelaki,” mempunyai satu dalam 140 juta peluang untuk mencari kombinasi yang tepat dan memenangi jackpot €200 juta, satu rekod pada masa itu.

Guy memenangi €200 juta (AS$217 juta) dalam loteri EuroMillions. Dia menggunakan kekayaannya https://bookbooknyc.com/ untuk memperbaiki alam sekitar.

Tidak banyak yang diketahui tentang Guy. Dia dilaporkan seorang lelaki dari selatan Perancis yang sudah mempunyai minat dalam perlindungan alam sekitar.

Mega Jackpot Menuju Perubahan Iklim
Guy kemudiannya memutuskan untuk mencipta dana endowmen untuk, dalam kata-katanya, “menyokong dan bertindak dengan mereka yang ingin melindungi yang hidup dan pautan yang menyatukan Manusia dan alam semula jadi dalam jangka panjang.”

Itu membawa kepada penciptaan Yayasan Anyama, dinamakan sempena sebuah bandar di Côte d’Ivoire.

Yayasan Anyama bertujuan untuk melindungi alam sekitar global dan mengurangkan kesan perubahan iklim. Berita itu kemudiannya disahkan oleh La Française des Jeux (FDJ), syarikat awam Perancis di mana kerajaan https://turning-the-tide.org/ memberikan monopoli ke atas loteri dan pertaruhan sukan. Jumlah wang yang diperuntukkan Guy untuk organisasi itu belum didedahkan.

Kemenangan Dermawan
Orang di FDJ yang bertanggungjawab dalam hubungan dengan pemenang, Isabelle Cesari, mengulas bahawa adalah perkara biasa bagi pemenang loteri untuk memutuskan untuk menderma sebahagian daripada kekayaan mereka kepada pelbagai tujuan amal dan sosial.

Cesari memberi contoh kes seseorang yang memperoleh kekayaan pada permulaan pandemik COVID-19 tetapi memutuskan untuk memperuntukkan sebahagian besar daripadanya untuk membeli topeng muka dan memberikannya.

Guy juga tidak memberikan semua wangnya kepada badan amal. Dia membenarkan dirinya kemewahan memiliki kediaman percutian dan mengembara ke seluruh negara. Namun, nampaknya rezeki barunya tidak mengubah dirinya. Dia dilaporkan terus menikmati perkara yang sama, termasuk menghabiskan masa bersama keluarga dan berjalan melalui hutan.

Sejak kemenangan Guy, dua pemain, di Switzerland dan Tahiti, telah mengatasi kemenangannya. Mereka masing-masing memenangi €210 juta dan €220 juta (AS$228.35 juta dan AS$239.22 juta) pada 2021.