Pelancong Las Vegas Menemui Serupa di Kolam Flamingo, Foto Menjadi Viral
Toto

Pelancong Las Vegas Menemui Serupa di Kolam Flamingo, Foto Menjadi Viral

Sean McArdle sedang menikmati berenang malas di kolam Flamingo Las Vegas apabila dia terserempak dengan seseorang yang dia tidak sangka untuk dilihat: dirinya sendiri.

Bukan sahaja lelaki lain menyerupai McArdle, dia memakai janggut, topi putih, dan cermin mata yang sama. (Kebanyakan orang yang memakai cermin mata Hongkong Prize mengeluarkannya untuk berenang.)

McArdle — pencipta buku komik, pembuat filem dan profesor kolej tambahan di Kent State University berusia 46 tahun — berada di bandar untuk membantu meraikan ulang tahun ke-40 rakannya Dan.

Doppelganger Sean Douglas McArdle
Sean McArdle, pencipta buku komik dari Ohio, bergambar dengan doppelgangernya di kolam Flamingo Las Vegas. Oh ya, itu McArdle di sebelah kanan. (Imej: Reddit / @Seandoughlasmcardle)
Oh, Jadi Itulah Sebabnya Awak Ketawakan Saya
Lega apabila menyedari mengapa sekumpulan besar orang menunjuk dan mentertawakannya, McArdle berenang ke arah doppelgangernya. Separuh Pengeluaran Sydney bergurau, dia bertanya sama ada dia adalah Seth Rogen, pelakon Dara Berusia 40 Tahun yang sering disalah anggap oleh McArdle.

Mereka berdua bergambar untuk gambar yang dimuat naik oleh McArdle ke forum r/lucu Reddit yang popular. “Saya tidak yakin sehingga sekarang,” McArdle memberi kapsyen pada foto itu, “Kami pastinya dalam simulasi.” Urutan itu setakat ini telah memperoleh 96K undian positif dan membawa kepada temu bual di The Today Show.

“Saya melihat ke atas dan ia seperti melihat cermin,” kata McArdle kepada program pagi kebangsaan NBC-TV. “Saya pernah melihat lelaki yang mempunyai persamaan dengan saya. Tetapi kawan, lelaki ini kelihatan sama seperti saya. Ia agak nyata.”

Reaksi Reddit
Kebanyakan komen 2.3K benang Reddit menyatakan kejutan yang sama. “Cermin mata, topi, malah jumlah tunggul muka yang betul,” tulis seorang pengguna Reddit . “Satu-satunya perkara yang akan menjadikan ini lebih baik adalah jika mereka berdua mempunyai bulu dada.” Seorang pengguna lain SGP Result menulis: “Kamu berdua harus mendapatkan ujian DNA. Salah seorang ibu bapa anda mempunyai beberapa ‘splainin untuk dilakukan.

Walau bagaimanapun, tidak semua orang yakin dengan persamaan itu. Seorang lagi pengguna Reddit menyiarkan: “Terdapat 3 daripada kamu di setiap kilang bir.”

Reaksi Tidak Selesa di Rumah
McArdle memberitahu Hari ini dia mempunyai dua remaja – 13 dan 17 – yang bertindak balas secara berbeza terhadap pertemuan tular yang kelihatan seperti Rogen.

“Anak bongsu saya fikir ia agak lucu,” katanya. “Saya akhirnya mempunyai sesuatu yang mempunyai lebih banyak tontonan daripada TikTok.” McArdle berkata, gambar itu menyebabkan anak lelakinya yang berusia 17 tahun cemas.

“COVID melanda pada masa yang pelik untuk dia dan hidupnya,” jelasnya. “Jadi dia agak mengalami kebimbangan sosial dan sebagainya. Dia mengalami kebimbangan sosial terpakai apabila dia melihatnya, melihat dua orang yang tidak dikenali begitu dekat antara satu sama lain.