Datuk Bandar Oakland Schaaf Mengambil Tembakan Murah di Las Vegas, Menggelar City ‘Kasar’
Toto

Datuk Bandar Oakland Schaaf Mengambil Tembakan Murah di Las Vegas, Menggelar City ‘Kasar’

Dengan bandarnya di ambang kehilangan francais sukan profesional ketiga dan yang kedua ke Las Vegas, Datuk Bandar Oakland Libby Schaff — seorang Demokrat — tidak bertangguh dalam temu bual awal hari ini dengan sekutu Bay Area ABC, yang memanggil kasino AS terbesar pusat “kasar.”

Oakland A
Datuk Bandar Oakland Libby Schaaf (kanan) kelihatan di sini bersama Naib Presiden Kamala Harris pada 2020. Dengan A di ambang meninggalkan Oakland, datuk bandar menghina Las Vegas. (Imej: Twitter)
Schaff sedang ditemu bual oleh ABC7 mengenai rundingan berterusan bandar itu https://athenshumanrightsfest.org/ dengan Oakland Athletics Major League Baseball — sebuah pasukan yang menjadi pusat khabar angin lama mengenai perpindahan ke Las Vegas.

Presiden A Dave Kaval baru-baru ini berkata iklim perniagaan lebih mesra di Nevada berbanding California. Itu menyuarakan sentimen sebilangan besar syarikat yang telah meninggalkan negeri yang paling ramai penduduknya dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Schaaf tidak berminat dengan komen Kaval.

Yah, ia akan menjadi lebih rumit, dan anda perlu lebih mementingkan alam sekitar apabila anda membangun di pantai California yang berharga daripada di https://htourist.net/ padang pasir Las Vegas,” kata datuk bandar dalam temu bual itu.

Keluarga A sedang meneruskan projek stadium tepi laut di bandar asal mereka sekarang.

Las Vegas Clapback
Beberapa pegawai tempatan di Las Vegas tidak mengambil mudah cemuhan Schaaf. Sebagai contoh, Pesuruhjaya Clark County Michael Naft menyuarakan pendapatnya di Twitter.

“Datuk Bandar Schaaf, komen jahil dan elitis ini mungkin satu sebab mengapa begitu ramai orang, syarikat dan pasukan mahu keluar dari bidang kuasa anda,” tulis Naft.

Sesungguhnya, rekod prestasi Schaaf dalam mengekalkan pasukan di Oakland adalah buruk. Sejak dia memegang jawatan pada 2015, Golden State Warriors https://atlashotelbudapest.com/ NBA berlepas ke San Francisco, manakala Raiders meninggalkan bandar itu ke Las Vegas.

Datuk Bandar Las Vegas Carolyn Goodman turut menyokong bandarnya, mengakui bahawa hab perjudian itu mahir dalam mengimbangi kemampanan alam sekitar sambil mengekalkan statusnya sebagai salah satu destinasi pelancongan terkemuka di dunia.

“Datuk bandar Schaaf, kami ingin anda menyertai lebih daripada 42 juta pelawat setahun dan menikmati lawatan ke Las Vegas. Kami boleh pergi ke perlawanan Raiders,” kata Goodman dalam satu kenyataan.

A’s Mempertimbangkan Pelbagai Tapak Las Vegas
Kelab MLB dilaporkan mengenal pasti sekurang-kurangnya empat tapak Sin City yang boleh menjadi tempat yang munasabah untuk stadium baharu. Walau https://totobethk.info/ bagaimanapun, kuartet itu tidak termasuk tanah berhampiran Tropicana, seperti yang diduga sebelum ini.

Pajakan stadium A di Oakland tamat pada 2024, jadi perpindahan sebelum itu tidak mungkin. Dengan mengandaikan langkah membawa kelab itu ke Las Vegas untuk musim 2025 diumumkan antara sekarang dan 2024, kemungkinan besar pasukan itu memerlukan penginapan sementara sebelum stadium baharu bersedia untuk permainan MLB.